Barion Pixel

Tiszta ivóvíz

Ami nekünk, európaiaknak természetes, az Afrikában nagyon sok helyen még csak álom. Magyarországon, személyenként naponta közel 130 liter tiszta ivóvíz minőségű vizet engedünk le a lefolyón és közben a világban naponta 700 gyermek halálát okozza a vízhiány. Pedig már a túléléshez elegendő lenne a napi 4-5 liter tiszta víz.
A világon Afrikában a legsúlyosabb a vízhiány, különösen a nyugati régiókban. Az ENSZ előrejelzése alapján a kontinens jelenleg 2,5 milliárdos népessége 2050-re várhatóan a duplájára fog nőni, ami a helyzetet súlyosbítani fogja.
A vízhiány következményei tragikus méreteket öltenek:

A közösségek rákényszerülnek a szennyezett víz fogyasztására, amely fertőzéseket és betegségeket okoz.

Ennek következtében fellépő betegségek terjedését elősegítik a higiéniai hiányosságok.

Ezen területeken jellemző az alultápláltság és így már egy egyszerűbb hasmenés is végzetes kimenetelű lehet, különösen a kisebbek számára.

A friss ivóvízért napi akár több órát is gyalogolnak különösen a gyerekek így kitéve magukat életveszélynek.

„A gyerekek átlagosan 20 kilós kannákat cipelnek haza, kimaradnak az iskolából, kimarad a gyermekkoruk, amivel nemcsak újabb emberi alapjogaik sérülnek, hanem felnőttkori lehetőségeik is nagy mértékben szűkülnek. Nem is beszélve arról, hogy a vízhordást ne egy biztonságos járdán képzeljük el, hanem helyenként őrült forgalomban, máshol a vadonon keresztül, így a vizet hordó gyerekek közvetlen életveszélynek is ki vannak téve”

Kovács Anna Sára, az Unicef Magyarország gyermekjogi munkatársa
Az Afrikai Fejlesztési Bank tavalyi tanulmánya szerint a földrészen 66 milliárd dollárt kellene költeni a vízellátásra és csatornázásra, az összeg nagy részének azonban nem látszik a fedezete. A megtérülés nem tűnik megfelelőnek a magántőke számára, az állami beruházásokat pedig rövid távú politikai megfontolások, valamint az adósságproblémák akadályozzák.

Célunk a kritikus vízhiány csökkentése tiszta ivóvíz ellátással és új kutak létesítésével.

Cselekedjünk ma, mert a holnap most kezdődik. Támogasd a célok megvalósítását.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Alapítványunk működése 100%-ban transzparens. Rendszeres hírlevelünkben és honlapunkon is, mindig friss információkkal szolgálunk aktuális projektjeinkről.
Mert ez a második otthonunk és mélyen hisszük és tudjuk, hogy Afrika nemesebb sorsra hivatott. Elkötelezettek vagyunk az ott élők mindennapjainak megkönnyítése irányában.
Az oldalunkon indított pénzügyi tranzakciók biztonságát az elérhető legmagasabb minősítésű pénzügyi szolgáltatók szavatolják. Az ellenőrzött netes vásárlásokkal megegyező biztonságban tudhatja adatait. Köszönjük bizalmát.
A tranzakciós költségek alatt azokat a kiadásokat értjük, amelyek az online fizetés vagy banki átutalás során felmerülnek.

A támogatás fül alatt indított egyszeri vagy havi rendszeres donáció által Ön értékes segítőnkké vált. Amennyiben úgy érzi egyéb területeken is hozzá tud járulni sierünkhöz, kérjük írjon nekünk a sponsor@worldaidsolution.org e-mail címre

Egyszeri támogatás

Ft
 
Select Payment Method

Biztonságos fizetést a Barion biztosítja. 

Personal Info

Terms

Donation Total: 500Ft

Hamarosan.